Pénz- és tőkepiac

Javította a Moody's a Budapest Bank és az MKB minősítéseit

A második legnagyobb magyarországi pénzügyi szolgáltatási csoport létrejöttét eredményező bankrészvény-tranzakció potenciális előnyeivel indokolták a lépést.

Javította csütörtökön a Budapest Bank és az MKB Bank egyes minősítéseit, illetve betétosztályzati kilátásukat a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő a második legnagyobb magyarországi pénzügyi szolgáltatási csoport létrejöttét eredményező bankrészvény-tranzakció potenciális előnyeivel indokolta a lépést.

Fotó: Scott Eells/Bloomberg via Getty Images

A Moody's csütörtök este Londonban közölte, hogy az eddigi stabilról felminősítés lehetőségére utaló pozitívra módosította a két bank hosszú futamú betéti besorolásainak kilátását.

A cég az MKB hosszú lekötésű betétállományának osztályzatát ezzel egy időben „Ba3”-ról egy fokozattal „Ba2”-re, a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját „b2”-ről „b1”-re, hosszú távú partnerkockázati megítélését (Counterparty Risk Assessment, CRA) „Ba2(cr)”-ről „Ba1(cr)”-re, a hosszú távú partnerkockázati minősítéseket (Counterparty Risk Ratings, CRR) „Ba2”-ről „Ba1”-re javította.

Moody's MKB Budapest Bank
Kapcsolódó cikkek