Pénz- és tőkepiac

A Nyomda szállítja a védettségi igazolványokat

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 2023. március elsejéig szóló szerződést írt alá a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-vel.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 2023. március elsejéig szóló szerződést írt alá a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-vel a védettségi igazolványok szállítására vonatkozóan – jelentette be a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A szerződés keretében

az ANY Biztonsági Nyomda gyártja, személyesíti meg és postai szolgáltatónak történő átadásra előkészíti a védettségi igazolványokat.

A Világgazdaság már február elején arról számolt be, hogy nem lenne meglepő, ha a koronavírussal szembeni védettséget igazoló nyomtatványok gyártására vonatkozó megbízást az ANY Biztonsági Nyomda nyerné el.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Egyáltalán nem lenne meglepő, ha az ANY Biztonsági Nyomda szállítaná a magyar oltási igazolványokat, a bevezetés előtt álló termék illeszkedik a társaság profiljába. Az ANY, amellett, hogy jelentős know-how-val rendelkezik, régiós szinten is meghatározó kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat

– mondta akkor lapunknak Bukta Gábor, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Technológiai hátterét tekintve tehát nagyon jól pozicionált ahhoz, hogy az oltási kártyákat leszállítsa, miközben Magyarországon más cég valószínűleg nem is tudná ezt a feladatot megoldani, tehát az alternatíva hiánya is a tőzsdei tár- saság mellett szól a szakértő szerint.

A megbízás az elemző szerint nagyon jelentős egyszeri bevétel- és eredménynövekedéssel járna az ANY számára, a termék árazását azonban nagyban befolyásolja, hogy milyen biztonsági elemek szerepelnek majd azon.

ANY Biztonsági Nyomda oltási igazolvány
Kapcsolódó cikkek