Pénz- és tőkepiac

Enni és zuhanyozni sincs idejük a Goldman Sachs junior bankárainak

Embertelen munkakörülményekről számoltak be az egyik legjelentősebb befektetési bank fiatal dolgozói egy nem hivatalos felmérésben. A Goldman Sachsnál dolgozó elsőéves junior befektetési és banki elemzők kiégésre, alváshiányra, valamint mentális és fizikai egészségkárosodásra panaszkodnak. A vállalat úgy reagált: szeretné megoldást találni a problémákat.

Egy felmérés szerint durván túlhajszolja fiatal alkalmazottait az egyik legjelentősebb befektetési bank – írja a Business Insider.

A Goldman Sachsnál első évüket töltő junior befektetési és banki elemzők embertelen munkakörülményekről számoltak be egy nem hivatalos, 13 fő részvételével lezajlott felmérésben. A kérdőív eredményeit megosztották a vezetőséggel, de a közösségi médiában is napvilágot látott.

https://twitter.com/CapitalMoments/status/1372834064663781377

A dolgozók kiégésről, alváshiányról, valamint mentális és fizikai egészségkárosodásról számoltak be.

Ezen felül 98 órás munkahétről adtak képet a fiatal elemzők, valamint arról, hogy átlagosan öt órát tudnak aludni egy éjszaka. Valamennyi válaszadó arról számolt be, hogy a hosszú munkaidő negatív hatással van a társas (családi és baráti) kapcsolataikra.

Elértem egy olyan szintet, amikor nem ettem, nem zuhanyoztam. Nem csináltam mást, csak reggeltől kezdve dolgoztam még éjfél után is

– mondta az egyik dolgozó.

Illusztráció
Fotó: AFP

Nincs rendben, hogy akár 110-120 órát is dolgozom egy héten. Egyszerű a matek, négy órám marad arra naponta, hogy egyek, fürödjek, aludjak, vagy a szükségleteimet elvégezzem. Ez nem más mint embertelen bánásmód

– mondta az egy másik elemző.

A vállalat úgy reagált: szeretné megoldaná az alkalmazottak által felvetett problémákat.

Tudomásul vesszük, hogy munkavállalóink nagyon elfoglaltak, hiszen az üzleti szektor volumene történelmi szintre emelkedett. Egy éve élünk járványhelyzetben, érhetően feszültek az emberek, ezért meghallgatjuk munkavállalóink aggodalmait és lépéseket teszünk azok kezelésére.

Egy első éves befektetési-banki elemző átlagosan 123 500 dollárt vihet haza évenként bónuszokkal együtt – derül ki a Wall Street Oasis adataiból.

A megkérdezettek szerint azonban ez a fizetés nem kárpótolja őket az elszenvedett stresszért. A fiatal dolgozók egy egytől tízig tejesdő skálán átlagosan 3,5-re teszik annak esélyét, hogy fél év elteltével is a cégnél dolgoznak, amennyiben nem javulnak a munkakörülmények.

munkakörülmények Goldman Sachs junior elemzők
Kapcsolódó cikkek