Pénz- és tőkepiac

Betett a Fed a forintnak

 

Forrás: VG

Év végre 1,20 százalékos jegybanki alapkamattal számol Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője, aki szerint a soron következő kamatdöntő ülésen 0,9 százalékig ugrik fel az irányadó ráta. De ettől azonban nem érdemes extra erősödéssel számolni.

A podcast a lejátszóra kattintva indítható.

 

Érdemes meghallgatnia a VG Podcast más témákban készült adásait is. Ezeket itt éri el:

Túl sok a ha a 4iG és a Digi násza körül

Le Phuong Hai Thanh a Concorde vezető elemzője és Miró József az Erste részvénystratégája a Richtert helyezi a képzeletbeli preferencialista élére, a Telekom továbbra is az utolsó.

A Rubik-kockától a borfajtákig

A magyarok innovációs képessége mindig kiemelkedő volt, legyen szó akár high-tech fejlesztésekről, vagy éppen az élelmiszeriparról. Azért vannak különbségek levédett szellemi termék, és az oltalom alatt álló, eredetmegjelölésű ételek, italok között. Erről is beszélgetett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökével, Pomázi Gyulával Andor Attila.

Idegenvezető és jegyellenőr

Milyenek vagyunk utasként mi, magyarok, igazak-e a rólunk alkotott sztereotípiák? Molnár Attila idegenvezető szerint mára túlértékelődött a bakancslista szerepe, fontos lenne megérkezni, és jelen lenni is, nem csak mindig úton lenni.

Nagy az ellenállás, de lesz olimpia

Ha lesz magyarországi rendezésű torna, az nem lehet csak Budapest projektje – hangsúlyozta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, és Vékássy Bálint, a szervezet főtitkára. A hányattatott sorsú tokiói olimpiáról, a nemzeti csapat esélyeiről, a hagyományos és új ötkarikás számok elkerülhetetlen összecsapásáról is beszélgettünk.

Nem könnyű bekerülni a gazdagok közé

Magyarországon pár ezer ember tekinthető dúsgazdagnak, bár nyugati mércével még ők is legfeljebb vagyonosnak számítanak – állítja Karagich István, a Blochamps Capital tulajdonos-ügyvezetője. 2025-re minimum öt dollármilliárdosunk lesz.

Pocsolyává válhat a Duna

Egységes Európai vízgazdálkodási intézkedések nélkül a Duna hamarosan használhatatlan lesz árukereskedelemre – hangsúlyozta a tenger-, és folyamhajózási szakértő. Szalma Botond szerint az Ever Given balesetéből Egyiptom nyerészkedni akar.

Fukarsága ellenére jó sztori a Telekom?

Kitartóan győzködnek arról az elemzők, hogy jó sztori a Telekom, ám egy képzeletbeli portfólión belül a legkisebb súlyt allokálnák a távközlési papírnak a blue chipek közül. A VGPodcast vendége Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője és Gaál Gellért a Concorde részvényelemzője.

Robbanás küszöbén a gazdaság

Még idén visszatérhetünk a 2019-es kibocsátási szintre, a bővülést hazai és uniós források támogatják, miközben tovább erősödhet a forint – véli Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője.

Bárki felszállhat egy vitorlásra

Gyakorlatilag mindenki találhat olyan ismerőst, akinek a segítségével feljuthat egy hajóra, hiszen a balatoni csapatok többsége emberhiánnyal küzd, tehát nem kell azonnal egy vitorlás vásárlásán gondolkodni – vallja a négyszeres világbajnok, Litkey Farkas.

Mi lesz veled,

Érdemes még belevágni az airbnb-zésbe? Mi történik a színfalak mögött? Erről kérdeztük Schumicky Balázst, a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnökét.

Brutális nyaralóárak a Balatonnál

Nincs megállás, tovább emelkedhetnek a nyaralóárak a Balatonnál – mondta Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-vezérigazgatója, aki szerint további 10 százalékos drágulás jöhet. Miközben a Velencei-tó már agglomerációnak számít, a Tisza-tó nem vonzza a befektetőket.

A készház nem ház?

Mennyire van készen egy készház? Mennyibe kerülnek az egyedi igények, és egyáltalán mennyire lehetnek egyediek az igények? A VG podcast sorozatában minderről az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének Környezettudatos és Szerelt Technológiás Szakmai Tagozata elnökével, Kárpáti Józseffel beszélgetünk.

 

Sokat nyerhet a járványt túlélő Waberer’s

A tisztítótűz után megerősödés jöhet a logisztikai ágazatban, azt azonban egyelőre nehéz megmondani, hány társaság maradt életben a piacon – mondta Erdélyi Barna, a Waberer’s vezérigazgatója. Az új stratégia pozitív hatásai már idén visszatükröződnek a társaság számaiban.

 

 

Fed kamatdöntés Fed devizapiac euró-forint árfolyam federal reserve podcast
Kapcsolódó cikkek