Pénz- és tőkepiac

Fukarsága ellenére jó sztori a Telekom? (podcast)

 

Forrás: VG

Kitartóan győzködnek arról az elemzők, hogy jó sztori a Telekom, ám egy képzeletbeli portfólión belül a legkisebb súlyt allokálnák a távközlési papírnak a blue chipek közül. A VGPodcast vendége Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője és Gaál Gellért a Concorde részvényelemzője.

A podcast a lejátszóra kattintva indítható.

 

Érdemes meghallgatnia a VGPodcast más témákban készült adásait is. Ezeket itt éri el:

Gyenge támaszunk lesz az export

Pont akkora mértékben esett vissza 2020-ban a kivitelünk, mint amekkora a volt. Miután a szolgáltatásexport még nem állt helyre, idén nem lesz húzóágazat a kivitel – mondta Becsey Zsolt közgazdász.

Tényleg otthon a legjobb?

Az elmúlt több mint egy évben, a karantén és a kijárási korlátozások időszakában felértékelődött az otthon, részben átalakult a szerepe is. De hogy pontosan miben, és mennyire, arról Ács Erzsébettel, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnökével beszélgettünk.

Robbanás küszöbén a gazdaság

Még idén visszatérhetünk a 2019-es kibocsátási szintre, a bővülést hazai és uniós források támogatják, miközben tovább erősödhet a forint – véli Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője.

E-buszra száll Budapest

A járművek beszerzése mellett legalább annyira fajsúlyos a töltési infrastruktúra kérdésköre. A témát Balasa Leventével, a Siemens Smart Infrastructure üzletágának vezetőjével jártuk körbe.

Bárki felszállhat egy vitorlásra

Gyakorlatilag mindenki találhat olyan ismerőst, akinek a segítségével feljuthat egy hajóra, hiszen a balatoni csapatok többsége emberhiánnyal küzd, tehát nem kell azonnal egy vitorlás vásárlásán gondolkodni – vallja a négyszeres világbajnok, Litkey Farkas.

Mi lesz veled,

Érdemes még belevágni az airbnb-zésbe? Mi történik a színfalak mögött? Erről kérdeztük Schumicky Balázst, a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnökét.

Brutális nyaralóárak a Balatonnál

Nincs megállás, tovább emelkedhetnek a nyaralóárak a Balatonnál – mondta Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-vezérigazgatója, aki szerint további 10 százalékos drágulás jöhet. Miközben a Velencei-tó már agglomerációnak számít, a Tisza-tó nem vonzza a befektetőket.

A készház nem ház?

Mennyire van készen egy készház? Mennyibe kerülnek az egyedi igények, és egyáltalán mennyire lehetnek egyediek az igények? A VG podcast sorozatában minderről az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének Környezettudatos és Szerelt Technológiás Szakmai Tagozata elnökével, Kárpáti Józseffel beszélgetünk.

Sokat nyerhet a járványt túlélő Waberer’s

A tisztítótűz után megerősödés jöhet a logisztikai ágazatban, azt azonban egyelőre nehéz megmondani, hány társaság maradt életben a piacon – mondta Erdélyi Barna, a Waberer’s vezérigazgatója. Az új stratégia pozitív hatásai már idén visszatükröződnek a társaság számaiban.

Eredményalapú kórházfinanszírozás kellene

A járvány alatt nem kellett azzal foglalkoznia a kórházaknak, hogy mennyit költenek betegellátásra – mondta a VG egészségügyi podcastjének Ficzere Andrea. A Magyar Kórházszövetség elnöke ugyanakkor kiemelte, hogy sok helyen falakat kellett bontani, betegutakat kellett átszervezni, így olyan infrastruktúrát alakítottak ki, melyek hosszú távon is fennmaradhatnak. Ficzere szerint, szerencsés lenne, ha a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a minőséget és az eredményességet finanszírozná.

Csikorgó abroncsok helyett telefontükrözés

Hol vannak már az autómániás fiatalok, akik a lóerők, és nyomatékadatok bűvöletében éltek? Hová lettek a nagy klasszikus, V8-as motorok? Bár a metál fényezés még most is szépen csillog, a telefonintegráció lett az egyik bűvös hívószó autóvásárláskor. Az autóipar-, és az autók átalakulásáról Nagy Bertalant, a Concorde Értékpapír privátbanki-üzletfejlesztési igazgatóját Andor Attila kérdezte.

Most megvalósíthatják álmaikat a gazdálkodók

A következő két évben 1500 milliárd forintnyi forrás jut az agrárium és az élelmiszeripar számára a vidékfejlesztési forrásokból. Megéri a kormánynak ide befektetni, minden fejlesztésre fordított forint közel másfél forintot hoz vissza – mondta a VG-nek adott interjújában Nagy István agrárminiszter.

 

Richter Gedeon Concorde Értékpapír Zrt akvizícióMagyar Telekom Nyrt. Mol Nyrt. OTP Bank Nyrt. KBC Equitas Zrt. 4iG Cinkotai Norbert magyar részvénypiac Gaál Gellért
Kapcsolódó cikkek