A felülteljesítő gyorsjelentés ellenére is csúnyán beadták zárás után a Facebook részvényét, melynek árfolyama 3,45 százalékot esett, miután a vállalat közzétette második negyedéves riportját.

Árbevétel soron 29,1 milliárd dollárt ért el a cég, ezzel 1,1 milliárddal felülteljesítette az elemzői várakozásokat, és 55,5 százalékos bővülést ért el éves alapon.

Az EPS soron 3,61 dollárt realizált a közösségi platformot üzemeltető vállalat, ami 61 centtel előzte meg a Wall Street jóslatát. A napi és a havi aktív felhasználók száma megegyezik az előzetes prognózissal, előbbi 1,91, utóbbi 2,9 milliárdon alakult.

Fotó: Jaap Arriens/NurPhoto

 

Az Alphabet után a Facebook eredményei is azt tükrözik, hogy a tavalyi évet követően jelentősen visszapattantak az online hirdetési és reklámköltések

– mondta Józsa Bence, az Equilor elemzője.

A menedzsment figyelmeztette a befektetőket, hogy az árbevétel növekedése éves bázison a következő negyedévekben jelentősen lelassulhat, miután a tavalyi év második fele már erősebb eredményeket hozott. Az iOS felhasználói adatok védelmére vonatkozó változásának negatív hatásai szintén majd csak a harmadik negyedévben jelennek meg.