A Poly Network blokkláncoldal úgy véli, hogy a hackerek a rendszer egyik gyenge pontját kihasználva tulajdonítottak el több ezer digitális tokent. A hackerek összesen 600 millió dollárt loptak el, ez a valaha volt legnagyobb kriptovaluta-rablásnak tekinthető – számolt be a BBC.

Fotó: Shutterstock

A Poly Network Twitteren publikált közleményében arra kérte a támadókat, hogy a feltört eszközöket mihamarabb juttassák vissza. 

A DeFi történetében még sosem loptak el pénzt ekkora összegben

 – áll a Poly Network közleményében. 

A jogszabályok alapján komoly gazdasági bűncselekményről van szó, amely következményeket fog maga után vonni, hiszen az ellopott pénzösszeg több tízezer kriptofelhasználótól származik.

Mintegy 267 millió dollár értékű Ether, 252 millió dollár Binance valutát és durván 85 millió dollár USDC tokent loptak el.

 A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao elmondta, értesültek a támadásról, de jelenleg nem sokat tudnak tenni az ügyben. Az Ether és Binance kriptovaluta-rendszereket egymástól függetlenül fejlesztették ki, a Poly Network platform segítségével azonban összeköthető a két rendszer.

A csalás miatti veszteségek összege rekordot döntött az idén, melynek értéke 474 millió dollár volt az év első hét hónapjában a CipherTrace kutatócég jelentése alapján. A bűncselekményekből származó veszteségek összege azonban jelentősen csökkent 2021-ben a kriptovaluták piacán: 2020-ban még 1,9 milliárd dollár veszteség érte a piacot, míg idén július végéig csupán 681 millió.