A BUX index már a 48 ezer pontos szint áttörésével jelezte, hogy nagyobb elmozdulás várható a hazai részvénypiacon, majd nem sokkal később kitört a Mol és az OTP árfolyama is a korábbi alakzatokból. A BUX esetében a zászló alakzatból számított célárfolyam 53 500 pont közelébe mutat.

Az OTP árfolyama kilépett egy lefelé szélesedő alakzatból, így a technikai kép alapján folytatódhat az emelkedés a következő időszakban. A következő meghatározó ellenállási szint a júniusban beállított történelmi maximum 17 025 forintnál. Az alakzatból számított célárfolyam viszont ennél jóval magasabbra, 19 000 forintra mutat, mely természetesen hosszabb távon érvényes. A vállalat augusztus 12-én teszi közzé a második negyedéves jelentését, mely nagyobb mozgást hozhat.

Fotó: Simon Moricz-Sabjan / VG

A Richter árfolyamában a kedvező jelentés hatására intenzív emelkedés indult, el is érte a korábbi csökkenő hullámra mért 61,8 százalékos Fibo-szintet, mely 8 750 forint közelében képez ellenállási szintet. Vételi lehetőség egy visszatesztelés esetén adódhat a 8 400 forintos szint közelében. Az RSI indikátor már a túlvett tartomány közelében mozog, így egy induló negatív korrekció esetén érdemes lehet profitot realizálni, majd alacsonyabb árfolyamon ismét belépni.

A Mol jegyzése szabályos zászló alakzatból tört ki, az alakzatból számított célárfolyam 2 700 forintra mutat. A közzétett kedvező eredmények is segítik az emelkedést, a következő fontosabb ellenállási szint 2 619 forintnál húzódik, mely a korábbi emelkedő hullámra mért, 138,2 százalékos Fibo-szint. Az RSI már a túlvett tartományba ért, így bármikor jöhet egy kisebb-nagyobb negatív korrekciós hullám, a 2 452 forintos szint visszatesztelése esetén azonban újabb vételi lehetőség adódhat.