Közzétette reggel az első féléves beszámolóját a Pensum Group. A munkaerő közvetítéssel foglalkozó társaság nettó árbevétele 1,18 milliárd forint volt, amely 8,9 százalékkal magasabb a 2020 első felében elértnél. Az üzemi eredmény 24,3 millió forintról 46,4 millióra javult, ezen a soron 91 százalékos volt az előrelépés. A Pensum adózott eredménye 21,5 millió forintról 27,2 millió forintra emelkedett. 

Fotó: FOLDI D. ATTILA

A társaság részvényei idén remekelnek, árfolyamuk 89 százalékkal gyarapodott az év elejétől.

Az üzleti jelentés kitér rá, hogy a pandémia elsősorban az év első 3 hónapjában volt hatással a társaság működésére, forgalmuk visszaesett ugyan, de a vártnál jóval kisebb mértékben. A humánerőforrás szolgáltató partnerei közt nem szerepelnek a válság által jelentősen sújtott üzleti szektorban működő cégek (autóipar, turizmus, vendéglátás), ráadásul egyes ágazatok jelentősen fellendültek (kiskereskedelem, ételkiszállítás) melyben viszont megnövekedett forgalmat realizálhatott a cég, a járvány okozta gazdasági hatások az átlagnál kevésbé érintették a Pensumot.

A vállalat üzleti környezete a 2021 első félévében javult, érezhetően nőtt az igény a szolgáltatásra, ugyanakkor hirtelen bérnövekedés és munkaerőhiány alakult ki, amely ugyanakkor akadályát is jelenti a növekedésnek. 

Stratégiai célunk, hogy a szabályozott piacon történő tőkebevonással dinamikus növekedésnek induljunk mind belföldön mind külföldön

– írták a jelentésben.