Kilőtt a Pinterest részvényeinek árfolyama, miután napvilágra került egy jelentés, mely szerint a PayPal akár részvényenként 70 dollárt – összesen 39 milliárd dollárt – fizetne a vállalatért – írja a The Street.

Fotó: Shutterstock

A Pinterest részvényei több mint 13százalékot drágultak mire a Nasdaq felfüggesztette a kereskedést a cég papírjai kapcsán. Mielőtt ez megtörtént a vállalat részvényei közel 63 dollárért cseréltek gazdát, míg a PayPal papírjai több mint 3 százalékot veszítettek értékükből.

A Pinterest értéke így elérte a július végit, amikor a vállalat gyorsjelentése csalódást keltő adatokat jelezett az aktív felhasználók növekedése terén, noha egyébként nem tartalmazott rossz adatokat. A cég havi aktív felhasználói csupán 9 százalékkal, 454 millióig nőttek szemben az elemzők által várt 487,1 millióval és jóval lassabb növekedést jeleztek mint az év első 3 hónapjában elért 30 százalékos növekedési ütem. Az amerikai felhasználók száma 5 százalékkal csökkent az első negyedév 9 százalékos bővülése után.

A bevételek ugyanakkor a vártnál jobban alakultak a második negyedév során, így elérték a 613 millió dollárt, szemben a várt 562,1 millió dollárral. A Pinterest harmadik negyedévének adatai október 27-én érkeznek majd.