A társaság harmadik negyedéves előzetes mérőszámai szerint a franchise ingatlanközvetítés 20 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 27 százalékkal, a hitelközvetítés pedig 103 százalékkal bővült év/év alapon. Megjegyzik, hogy a COVID-19 2020. harmadik negyedévében az ingatlanpiacot nem, a hitelpiacot pedig kismértékben érintette negatívan.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Magyarországon a lakóingatlan piac 10 éve nem látott szinteket ért el az év első felében, amit követően a nyári hónapokban némi megnyugvás volt jellemző.

A Csoport magyarországi franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2.4 milliárd forintos jutalékvolument elérve 10 százalékkal növekedett 2021. harmadik negyedévében 2020. azonos időszakához képest.

A saját irodák volumene 18 százalékkal bővült. A hitelezés volumene 27 százalékkal emelkedett.

Lengyelországban elsősorban a hitelközvetítési volumenek organikus bővüléséről szólt a negyedév, míg az ingatlanszegmensek szintén erős dinamikát mutattak.

A lengyel franchise hálózat jutalékbevételei, 52 százalékos éves növekedéssel 975 millió forintot értek el. A lengyel ingatlanközvetítő hálózat egy év alatt 16 irodával 96 értékesítési pontra gyarapodott.

A hitelezésben kimagasló, 146 százalékkal bővült a Duna House Group pénzügyi közvetítői üzletága Lengyelországban. Jelentős volt a cseh üzletágak teljesítménye is: sajátirodás ingatlanközvetítésben 41 százalék volt a növekedés.