A nyitás után meredek emelkedésbe kezdtek az innovatív autóipari vállalat papírjai a Nasdaq-on, az árfolyam új rekordot ért el, 960,59 dolláron. A csúcsot enyhe korrekció követte, 16 óra környékén 951 dolláron állt a kurzus.

Fotó: PATRICK PLEUL / AFP

A nagy ralit a múlt heti kedvező gyorsjelentés mellett az is fűthette, hogy a Jato Dynamics adatai szerint a Tesla Model 3 értékesítések szeptemberben lekörözték az olyan hagyományos listavezetőket, mint a Volkswagen Golf, vagy a Renault Clio. Emellett a Hertz autókölcsönző mintegy 100 ezer Model 3-at rendelt meg az amerikai cégtől, a tesla az autókat a jövő év végéig szállítja le. A pontos vételárat nem közölték, de az ügylet elérheti a 4 milliárd dollárt. 

A VG korábban megírta, hogy a Hertz a koronavírus-járvány hatására kért csődvédelmet, melyből júniusban lépett ki és az új tulajdonosok gyorsan munkához is láttak, hogy példátlan méretű változások irányába indítsák a céget. 

A vállalat a Bloomberg információi szerint ugyanis 100 ezer Teslára adott le rendelést, összesen 4,2 milliárd dollár értékében.