A világ egyik legnagyobb autókölcsönzője, a Hertz a koronavírus-járvány hatására kért csődvédelmet, melyből júniusban lépett ki és az új tulajdonosok gyorsan munkához is láttak, hogy példátlan méretű változások irányába indítsák a céget. 

A vállalat a Bloomberg információi szerint ugyanis 100 ezer Teslára adott le rendelést, összesen 4,2 milliárd dollár értékében.

A megjelent információk szerint a rendelést a villanyautó-gyártó 14 hónap alatt fogja teljesíteni, ám a nagyobb amerikai piacokon és Európa bizonyos részein 

a Tesla Model 3 típusú autók már november elejétől megtalálhatóak lesznek a társaság kínálatában. 

A rendelés értéke kapcsán az is valószínűsíthető, hogy az autókölcsönző nem kapott az ilyen mértékű rendelésekre jellemző nagyságú kedvezményt a Teslától.

Fotó: Shutterstock

A lépés azonban csak az első lehet a sok közül, aminek eredményeként a Hertz elektromosra cseréli teljes, félmillió járműből álló flottáját, és aminek keretében saját töltőhálózatot is épít. Mindez jelzi a vállalat új tulajdonosainak, a Knighthead Capital Managementnek és a Certares Managementnek a szándékát, hogy 

felrázzák a kevés nagy szereplő által dominált, lassan változó autóbérlési piacot.

 A rendelés nagysága a Tesla számára sem elhanyagolható, hiszen a cég a legutóbbi negyedév során 241,3 ezer járművet adott el, 13,76 milliárd dolláros árbevétel mellett, amihez képest a mostani rendelés korántsem elhanyagolható.