Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden, mivel a Johnson & Johnson kedvező profit-előrejelzése tovább erősítette a vállalati nyereségeket övező derűlátást, amelyet a nagybankok vártnál jobb negyedéves beszámolói már a múlt héten megalapoztak.
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,19 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,24 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,34 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Fotó: Shutterstock

Folytatódik a gyorsjelentési szezon a múlt heti erős nyitás után. 

A nagybankok után a befektetők figyelme már azokra a vállalatokra irányul, amelyek sokkal kitettebbek az ellátási láncok zavarainak, a magas inflációnak és a munkaerőhiánynak.

A Johnson & Johnson amerikai egészségügyi-kozmetikai cég árfolyama 1,8 százalékkal ugrott meg, miután javította az idei évre vonatkozó profit-előrejelzését még úgy is, hogy nem változtatott a koronavírussal szembeni vakcina (Janssen) forgalmazásából várható bevétel 2,5 milliárd dolláros szintjén.
A Procter & Gamble, a világ legnagyobb fogyasztásicikk-gyártója 1,8 százalékos mínuszba került, miután emelte az alapanyagok és a szállítás drágulásából származó pluszköltségekre vonatkozó becslését. Ezzel együtt nem változtatott profit-előrejelzésén, mondván, a költségnövekedést áthárítja a fogyasztókra áremelés révén.
A Travelers biztosító társaság 3,4 százalékkal drágult a vártnál jobb harmadik negyedéves eredményekre. A core earnings, amely az alaptevékenység teljes eredményét foglalja magában, 655 millió dollárt, részvényenként 2,60 dollárt tett ki, jócskán meghaladta az elemzők által várt 1,67 dollárt.

A technológiai és kommunikációs nagyvállalatok, köztük a Facebook, az Apple, az Amazon, az Alphabet és a Microsoft, 0,3 százalék és 0,7 százalék közötti pluszban toporogtak nyitás előtt. 

A Netflix, amely a keddi tőzsdezárás után teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, 0,1 százalékos pluszban állt a nyitás előtti elektronikus kereskedésben.