Az amerikai részvényárfolyamok vegyesen alakultak, miután a januári foglalkoztatottsági adatok felülmúlták a várakozásokat, nyugtalanságot okozva a befektetőknek a Federal Reserve monetáris szigorításának útját illetően, írja a The Wall Street Journal.

Fotó: Shutterstock

Januárban 467 ezerrel nőtt az amerikai foglalkoztatottak száma, közölte pénteken a munkaügyi minisztérium. A The Wall Street Journal által megkérdezett közgazdászok 150 ezer fős növekedést vártak.

A főbb indexek csütörtökön veszteségeket szenvedtek el, különösen a Facebook-ot tulajdonló Meta Platforms zuhant a csalódást keltő eredményjelentést követően.

Az Amazon.com részvényei 8,7 százalékkal emelkedtek, miután az e-kereskedelmi óriás közölte, hogy a profit majdnem megduplázódott a kritikus ünnepi időszakban, mivel a vállalat a vártnál jobban kontrollálta a munkaerő- és ellátási költségeket, és nyereséget ért el a felhőalapú számítástechnikai és reklámüzletágakban. Az Amazon.com szerdán 3,3 százalékos súlyt képviselt az S&P 500-as indexben. A Meta, amelynek részvényei csütörtökön zuhantak, 2 százalékos súlyozással szerepelt.

A Snap részvényei 41,3 százalékot emelkedtek, miután a közösségi médiavállalat közzétette első negyedéves nyereségét.