Az AutoWallis a BÉT honlapján jelentette be, hogy újabb jelentős akvizícióról állapodott meg, ezúttal háromoldalú szerződést kötött a Renault-csoporttal és a portugál Salvador Caetano Csoporttal.

A megállapodás alapján az AutoWallis és a Salvador Caetano Csoport 50-50 százalékos részesedéssel AutoWallis Caetano néven létrehoz egy új vállalatot,

mely felvásárolja a Renault, Dacia és Alpine márkák magyar importőri jogát birtokló Renault Hungária Kft.-t. 

Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország

A két autókereskedelemmel és mobilitási szolgáltatások nyújtásával foglalkozó vállalat így egyenlő tulajdoni hányaddal lesz tulajdonosa a 2021-ben 70,3 milliárd forint árbevételű magyar értékesítővállalatnak, amennyiben a tranzakció zárásához szükséges összes feltétel teljesül. A tervek szerint az új felállásban 2022. július 1. napjától válik majd a három márka importőrévé a közösen létrehozott cég. 

Az AutoWallis bízik benne, hogy a most bejelentett együttműködés jó alapot adhat további esetleges együttműködésre a Caetano és a Renault csoportokkal.

A Renault Hungária 2021-ben összesen 8139 darab Dacia járművet értékesített, amely ezzel a hetedik legnagyobb márka volt a magyar piacon, míg Renault-ból 5207 fogyott.

A tranzakció versenyhivatali jóváhagyását követően, várhatóan 2022. július 1-től kerülhetnek a márkák importőri jogai az AutoWallishoz és partneréhez.