Nagyot lépett előre a Duna House csoport az olaszországi akvizíciójával – kezdi a negyedéves gyorsjelentést az ingatlanos cég. Hangsúlyozzák, hogy a negyedévben éves alapon a franchise ingatlanközvetítés 24 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 29 százalékkal, a pénzügyi közvetítés 171 százalékkal nőtt.

Fotó: Vémi Zoltán

Magyarországon a lakóingatlan piac az emelkedése következtében erős befektetői érdeklődés mellett indította az idei évet. 

A DH-csoport magyar franchise ingatlanközvetítői volumene 26 százalékkal nőtt 2022. első negyedévében, a jutalékvolumen mindenkori csúcsára ért, 3,1 milliárd forintot tett ki. A saját irodák száma éves szinten 78 százalékot nőtt, a hitelezés volumene 5 százalékot bővült.

Lengyelországban majdnem minden szegmensben folytatódott a növekedés. 

A franchise ingatlanközvetítés volumene 7 százalékkal növekedett év/év alapon, míg a saját irodás ingatlanközvetítés 6 százalékkal csökkent. Hitelközvetítésben a volumenek 48 százalékkal nőttek éves összevetésben a lengyel piacon.

A Hgroup felvásárlása révén Olaszország a DH-cégcsoport legnagyobb piacává vált a hitelközvetítés területén:  99,2 milliárd forint közvetítésével a csoport teljes volumenének felét adja. A hitelvolumen növekedése 9 százalék volt euró alapon. A DH ingatlanközvetítői tevékenységével 105 millió forintt jutalékot termelt. A cseh üzletág 2021. első negyedévével megegyező teljesítményt ért el.