Miután a Twitteren arról írt hogy egy időre parkolópályára teszi a Twitter felvásárlásával kapcsolatos terveit, mondván, kíváncsi arra, hogy valóban kevesebb mint 5 százalék a hamis felhasználók száma a platformon, alig egy órával később ugyanarra az üzenetre válaszolva már arról írt, hogy továbbra is elkötelezett a közösségi média megvásárlása mellett.

A Tesla-vezér szkepticizmusa a nem valódi profilokkal kapcsolatban érthető, hiszen az ő követői között ezek száma különösen magas, azok aránya jóval nagyobb 5 százaléknál. Szemben a korábbi bejelentéssel, ez utóbbi nem változtatott óriásit a Twitter árfolyamán, de azért a 38 dollár alatti szintről mégiscsak visszakúszott 39,5 dollár fölé.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 02:   Elon Musk attends The 2022 Met Gala Celebrating "In America: An Anthology of Fashion" at The Metropolitan Museum of Art on May 02, 2022 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue) 1395371342
Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images for The Met Museum/Vogue

A Tesla árfolyama az amerikai tőzsdék nyitása előtt már több mint 7 százalékot emelkedett a hírek hatására. A kiismerhetetlen milliárdos és a rendkívül fontos közéleti platformként nyilvántartott Twitter között kibontakozó dráma így tovább folytatódhat. Musk egyébként az értékpapír-felügyelet felé benyújtott jelentés szerint 33 és 40 dollár közötti áron vásárolt Twitter-részvényeket, átlagosan pedig 36,16 dollárt fizetett a cég papírjaiért, melyekből több mint 73 millió darabot vett.