Twitter-követőinek több mint fele nem létező személy, írja a Yahoo Finance. 

A SparkToro nevű online ellenőrző eszköz adatai szerint 

ez pontosan 53,3 százalék. Ezek hamis profilok, vagy inaktívak, vagy spamfiókok.

Musk egyébként egy április végi tweetjében ígéretet tett arra, hogy megtisztítja a platformot a spambotoktól és a kamuprofiloktól. Azt is elmondta, hogy ennek részeként minden valós személyt hitelesíteni fognak.

Kaunas,,Lithuania,2022,April,5:,Twitter,Logo,On,Smartphone,And
Fotó: Rokas Tenys / Shutterstock

A Twitter a múlt héten jelentette be, hogy elfogadta a világ leggazdagabb emberének 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát. A várhatóan októberre lezáruló tranzakció ezzel a techszektor egyik legnagyobb üzlete lehet. 

Az új tulajdonos a nyolcadik legnépszerűbb a platformon a közel 90 millió követőjével,

akik között a SparkToro szerint aránytalanul sok a nem létező ember – még a hasonlóan nagy figyelemmel kísért fiókokhoz képest is.

A kriptovaluták elkötelezett védelmezőjeként Musk az elmúlt években sokat hadakozott azokkal a csalókkal is, akik az ő követőit próbálták rávenni küldésére. A The Independent szerint

2018-ban több mint 400 ember esett áldozatul az átverésnek, és több ezer dollár értékű kriptovalutát küldtek a bűnözőknek.

Musk a csalókat a Twitter legidegesítőbb problémájának nevezte, és amikor a múlt hónapban bejelentette felvásárlási ajánlatát, azt mondta, minden eddiginél jobbá akarja tenni a platformot azáltal, hogy új funkciókkal bővíti, az algoritmust pedig nyílt forráskódúvá teszi a bizalom növelése érdekében. 

Elon Musk bejelentette: jön a fizetős Twitter

A tervek szerint a kereskedelmi cégeknek, illetve a kormányzati profiloknak is díjat számolna fel a Twitter, amennyiben csatlakozni szeretnének a közösségi oldalhoz.