BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szakad a Twitter, Musk felfüggesztette a felvásárlást

Mintegy 20 százalékkal, 38 dollár alá esett a Twitter árfolyama az amerikai tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben, miután pénteken Elon Musk közölte, hogy ideiglenesen felfüggeszti a cég felvásárlását mindaddig, amíg nem tisztázódik, hogy a hamis Twitter-fiókok aránya valóban nem haladja meg az 5 százalékot.

France, Paris, 2022-04-27. The social network Twitter has accepted the buyout offer from multi-billionaire Elon Musk. Photograph by Carine Schmitt / Hans Lucas.France, Paris, 2022-04-27. Le reseau social Twitter a accepte l offre de rachat du multi milliardaire Elon Musk. Photographie de Carine Schmitt / Hans Lucas. (Photo by Carine Schmitt / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Fotó: Carine Schmitt / Hans Lucas via AFP

A Tesla-milliárdos tweetjéhez a Reuters május 2-i cikkét csatolta, amely a Twitter pénzügyi adataira hivatkozva állította, hogy a hamis vagy spamfiókok az első negyedévben a vállalat „pénzre váltható napi aktív felhasználóinak” (MDAU) kevesebb mint 5 százalékát tették ki.

A Twitter részvényeivel szemben a Tesla papírjai több mint 5 százalékkal drágultak a hírre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.