Az euró árfolyama a reggeli 396-os szintről 390 közelébe vonult vissza csütörtök délutánra, a Kormányinfón elhangzott bejelentések hatására.

Forrás: stooq.com

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter elmondta: a kormány az elhúzódó háborús helyzet és az uniós szankciós politika együttes hatásai ellenére is tarthatónak véli a 2022-re meghatározott 4,9 százalékos hiánycélt, és részben költségcsökkentő intézkedésekkel próbálja egyensúlyban tartani a költségvetést.

Nagyon fontos, hogy kézben tartsuk a költségvetést és az államadósságot – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfón. Ezzel párhuzamosan törekedni kell a teljes foglalkoztatottság elérésére, és meg kell védeni a nyugdíjak vásárolóértékét, illetve a rezsicsökkentést – tette hozzá a miniszter, aki elmondta azt is:

a jövő évi költségvetés tervezetét a kormány még csütörtökön benyújtja az Országgyűlésnek. A kormány 2023-ra a 3,5 százalékos hiánycélt tűzte ki célul, és úgy gondolja, hogy ez 4,1 százalékos mellett tartható is lesz