A több tagországától is kapott megrendeléseket a Rheinmetall autó- és hadipari cég 35 mm-es kaliberű lőszerek szállítására – közölte a Magyarországon is beruházó és egyben a 4iG 25 százalékos részesedésének tulajdonosaként is ismert társaság vezérigazgatója. Armin Papperger az új üzletek összértékét mintegy 20 millió euróra becsüli. A gyalogsági harcjárművekhez szánt lőszereket 2023-ban és 2024-ben kell leszállítania a vállalatnak.

20210910 ZalaegerszegA német Rheinmetall és a magyar állam közös beruházásában épülő Lynx-harcjárműgyár, bokrétaünnepség.Fotó: Katona Tibor KTZalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Rheinmetall egyébként is jelentős forgalomnövekedésre készül az ukrajnai háború nyomán a védelmi felszerelések iránti növekvő kereslet miatt. „Az elkövetkező években évi 20 százalékos növekedési ütemmel számolunk” – mondta Papperger a Handelsblattnak csütörtökön. „A védelmi ágazatunk által gyártott termékeink forgalma néhány éven belül várhatóan évi tízmilliárd euró fölé emelkedik, ami több mint duplázódást jelent” – tette hozzá.

Az organikus növekedés mellett a Rheinmetall folytatni akarja a felvásárlásokat is. „A tavaly megszerzett négy cég után készen állunk az újabb akvizíciókra – mondta a lapnak a vezérigazgató. – A részvényárfolyamunk jelentős emelkedése miatt ez még könnyebb lesz számunkra.”
A Rheinmetall a német újrafegyverkezés haszonélvezőjének is tekinthető. A közepes méretű vállalatok MDAX-indexében jegyzett egy év alatt 87 euróról 198-ra drágult. Csütörtökön 3 százalékkal erősödött a papír.