Pénteken az amerikai nyitás előtt esőre álltak a főbb amerikai határidős indexek. 

A Dow Jones 0,6 százalékot, az S&P 500 0,9 százalékot, míg a Nasdaq 1,4 százalékot süllyedt nyitás előtt. 

Miután közzétették a munkaerőpiaci adatokat. A várt 318 ezernél jóval nagyobb mértékben, 390 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma májusban az Egyesült Államokban. Áprilisban ugyan 436 ezer volt a növekedés, de a májusi adat mégis pozitív meglepetésként szolgál. A munkanélküliségi ráta 3,6 százalék maradt, s ez továbbra is a legalacsonyabb munkanélküliségi ráta 1969 decembere óta.

MNB egyhetes betét change rate index befektetés investment strategy stratégia money pénz growing növekedés growth value of stock tőzsde or deposit metaphot, investment concept, 3d render billboard banner template mockup with place for text and logo
Fotó: Shutterstock


A reggeli frissesség után péntek délutánra az európai tőzsdék is megadták magukat. A német DAX és a francia CAC minimális mínuszba csúszott, míg London közel 1 százalékos esésbe süllyedt ebéd után. És a térségi versenytárs lengyel WIG index is kipirult délutánra.
Közel fél százalékos plusszal a BUX eminens felülteljesítő.  
A nap folyamán az OTP többször is nekifeszült a 9 500 forintos ellenállásnak, de mindannyiszor lepattant róla. Ám 9 200 forintnál mindig megjelennek a vásárlók.A Mol még délelőtt megugrotta a 2 800 forintos szintet, s a délutánt a visszateszttel tölti.
A Richter reggel bepróbálkozott a 7 500 forintos ellenállásnál, azóta 7 400 forintnál nyalogatja a sebeit.A Magyar Telekom különösebb elképzelés nélkül tesztelgeti a 380 forintos szintet.
Az euró-forintot napközben 394 felett jegyzik, a technikai kép még mindig a forintgyengülés irányába mutat.