Váratlanul felmondott a televíziós tartalmakért felelős vezetőjének, Peter Rice-nak a Walt Disney – írja forrásaira hivatkozva a CNBC.

Az amerikai portál szerint egyelőre nem világos, hogy a magas beosztású szakembernek miért kell távoznia az amerikai streaming- és szórakoztatóipari óriástól. A New York Times szerint Rice „nem illeszkedett a Disney vállalati kultúrájába”, míg a Variety-nek nyilatkozó források stratégiai megfontolásokkal magyarázták a lépést, aminek szerintük egyáltalán nem volt köze a céges vezető magatartásának.

Brest,,Belarus,,March,15,,2019.,The,Home,Page,Of,The
Fotó: Shutterstock

Munkaviszonyának hirtelen megszüntetése állítólag még a három évtizedes szórakoztatóipari tapasztalattal rendelkező Rice-t is meglepte, aki 2019-ben igazolt át a Disney-hez, azt követően, hogy a vállalat felvásárolta addigi munkaadóját, a 21th Century Fox-ot.

A Disney egyre agresszívebb kampányt folytat streamingpiaci szerepének és felhasználóbázisának növelése érdekében. Rice munkája során a 20th Television, az ABC Entertainment, az ABC News, valamint az FX márkákat felügyelte.

A tudósítás szerint a társaság igazgatótanácsa támogatásáról biztosította a döntést meghozó Bob Chapek vezérigazgatót. A Disney árfolyama 1,9 százalékkal ereszkedett csütörtökön a hír megjelenését követően.