A és az Ethereum árfolyama egyaránt 30 százalékot esett az elmúlt héten, a teljes kriptoszektor piaci kapitalizációja pedig 830 milliárd dollárra csökkent – írja a Decrypt. viszont kijelentette, hogy továbbra is támogatni fogja a dogecoint.

Dogecoin Cryptocurrency Photo Illustrations
Fotó: NurPhoto via AFP

Musk tweetje elég volt ahhoz, hogy a kutyás 8 százalékkal 0,058 dollárra ugorjon. 

Persze az 5,8 cent messze van attól a 72 centtől, amit a dogecoin tavaly májusban ért el (egészen pontosan 91 százalékos az esés). Májusban Musk volt a Saturday Night Live tévéműsor házigazdája, és a nyitó monológjában is megemlítette a dogecoint.

Musk 2019 áprilisa óta elszánt híve a kutyás kriptónak, akkor azt tweetelte, hogy talán a dogecoin a kedvenc kriptovalutája.

2020 és 2021 folyamán a dogecoinra vonatkozó Google-keresések minden alkalommal megugrottak, amikor Musk a digitális fizetőeszközről írt.

Mikor Musk a Twitter megvásárlására tett ajánlatot, többször is elmondta, hogy az egyik funkció, amit azonnal bevezetne, a dogecoinnal adható borravaló volna. A Twitter jelenleg csak a Bitcoinban fizetett borravalót támogatja. A dogecoinnal a Twitter – Twitter Blue nevű – prémium szolgáltatásaiért is lehetne fizetni.

A Decrypt azt is megjegyzi, nehéz elképzelni, hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy a dogecoin árfolyama visszatérjen 72 centre, de úgy vélik, ha Musk tovább üti a vasat, bármi lehetséges.