A légi fuvarozási üzletág, azaz a Lufthansa Cargo ragyogó teljesítményének és a menetjegyek iránti kereslet élénkülésének köszönhetően a második negyedévben ismét nyereséget termelt a Lufthansa – jelentette be a cég váratlanul pénteken.

Production of the A380 passenger jet is discontinued. For a long time there has been no question about the double-decker model. Airbus is now delivering the last copy to Emirates. Archive photo: Lufthansa Airbus A380 Johannesburg at take-off, takes off. Airline, airline, aviator, air traffic, fly. Aviation. Franz Josef Strauss Airport in Muenchen.Munich. (Photo by FrankHoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / AFP

Az előzetes adatok szerint a német légitársaság 350 és 400 millió euró közötti kiigazított üzemi eredményt ért el, szemben az előző év azonos időszakában elszenvedett 827 milliós veszteséggel. Az elemzői konszenzus mindössze 221 millió eurós pluszra számított. A hírre a Lufthansa részvényei közel 8 százalékkal, 6 euró fölé drágultak.

A vállalat árbevétele a járvány jegyében eltelt bázisidőszak alatt 3,2 milliárd euróról 8,5 milliárdra nőtt.

A személyszállítási üzletág ugyan továbbra is deficites volt, ám az ehhez a divízióhoz tartozó svájci leányvállalat, a Swiss újra profitot hozott a csoportnak.

A Lufthansa mintegy 2 milliárd euróval javuló likviditása következtében a nettó adósságállomány hasonló mértékben csökkenhetett. A konszern a végleges adatokat a tervek szerint augusztus 4-én teszi közzé.