Kötelező érvényű ajánlatot írtak alá szerdán a müncheni G-plus Consulting GmbH tulajdonosai és a Gloster Infokommunikációs Nyrt., amelynek keretében a több közvetlen autóipari beszállítói szerződést kötött német szoftveripari vállalat 51 százalékos tulajdonrészét szerezheti meg a Gloster. 

A G-plus Consulting alapító tulajdonosai korábban a Volkswagen AG-nál és az Audi AG-nál külső IT-tanácsadóként tevékenykedtek. A cég 1,6 millió euró (mintegy 641 millió forint) árbevétel mellett mintegy 167 154 euró (körülbelül 66 millió forint) EBIDTA-val zárta a 2021-es üzleti évet.

 

A Gloster első külföldi akvizíciója valósulhat meg az idén. 

Az akvizíció célja, hogy a Glosternek helyi jelenléte, saját értékesítési irodája legyen a DAH-régióban (Németország, Ausztria, Svájc) további hosszú távú, nagy értékű, magas profittartalmú – de nem csak autóipari – szoftverfejlesztési megbízások elnyerése érdekében. Első lépcsőként a G-plus Consultingon keresztül nyerte el a cégcsoport a német Audi-gyártáshoz kapcsolódó riporting rendszerének megújítási projektjét 700 ezer euró értékben. 

Saját német cégünkkel fogunk közvetlenül, önállóan megnyerni és magyar szakemberekkel megvalósítani nagy, nyugati fejlesztési megbízásokat. Nem lesz szükségünk külső, külföldi közvetítőkre – mondta el Szekeres Viktor, a Gloster elnöke az ügylet kapcsán. 

A kötelező érvényű ajánlat értelmében a szerződéskötést követően az ügylet – készpénz nélkül – apporttal való tőkeemelés keretében zajlik majd le, azaz a G-plus tulajdonosai Gloster-részvényeket kapnak az üzletrészükért. A vállalat értékének az 51 százalékát 1,4 millió euróban állapították meg. 

A kötelező érvényű ajánlat aláírásának napján a Gloster-részvények 180 napos, forgalommal súlyozott átlagára 1067 forint volt, így a szerződéskötést követően a G-plus Consulting GmbH 51 százalékának ellenértékeként 533 341 Gloster-papírt bocsát ki a társaság.