A Bernstein Research amerikai elemzőház megerősítette a Wizz Air részvényeire adott, a jelenlegi árfolyamához képest  kétszeres felértékelődési potenciált jelentő 61 fontos célárát, és továbbra is felülteljesítőnek tartja a fapados légitársaság papírjait.

Buzz AIrlines logo and WizzAir plane at the John Paul II Krakow-Balice International Airport .The airport is getting busier. In May, KrakÛw Airport handled over 681,000. passengers, which is only 9% less than in the record-breaking May 2019. On Friday, June 03, 2022, in John Paul II Krakow-Balice International Airport, Krakow, Poland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Artur Widak / NurPhoto via AFP

A rossz fogyasztói hangulat ellenére a turizmustól nem sajnálják a pénzt az európaiak – írta Alexander Irving elemző a befektetőknek szóló jegyzetében. A keresletre tehát nem lehet panasz, ám a munkaerőhiány miatt a forgalom egy része kiesik, és pótlólagos költségek merülnek fel. Ezért, illetve a recessziós kockázatokra tekintettel a befektetők óvatosan bánnak a légitársaságok részvényeivel.

Irving viszont a Wizz Airt a hosszú távú befektetők számára is az egyik legjobb befektetési lehetőségnek tartja.

A Bernstein elemzője amúgy az easyJetre is felülteljesítő minősítést adott, miközben a Lufthansát alulteljesítőként rangsorolta, ugyanakkor csupán 8 fontos célárat adott a brit fapados papírjaira is. Csütörtökön kora délután az easyJet részvényei 3,6 font, a Wizz Airé pedig 18 font körül forogtak a londoni tőzsdén. Utóbbi több mint 5 százalékkal erősödött szerdai záróértékéhez mérten.