A BUX-indexben 37 500–38 500 pont között húzódik egy nagyon erős támaszzóna. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent az árfolyam mozgástere, mivel alacsonyabb csúcspontok alakultak ki. Júniusban látványosan csökkent az index volatilitása, már alig több mint 2000 pontos tartományban mozog. 

A BUX árfolyama

Hamarosan várható egy nagyobb elmozdulás, amelynek iránya egyelőre bizonytalan. Ha a 37 500 forintos kulcsszint elesne, akkor komoly lejtmenet indulhatna az indexben, mert 32 ezer pontig már nem található erős támasz. Az emelkedő irányt megvizsgálva, 41 400 pontra érdemes figyelni, ennek a szintnek az áttörése hozhatna további emelkedést az indexben.

Az OTP árfolyama megszenvedte az orosz–ukrán háborút, a különadók további lendületet adtak az árfolyam esésének. Február elején még 18 320 forint magasságában mozgott a kurzus, innen már több mint 55 százalékos esésnél jár a  

A pénteki kereskedést 8124 forintnál zárta az árfolyam, ennél alacsonyabb szinten 2020 áprilisában járt az OTP. Egy lassú lecsorgás látható jelenleg a bankpapírban, a következő erős támaszt a 7900–8000 forint közötti zóna jelenti, fordulós jelzések egyelőre nem láthatók a részvényben.

A hazai blue chipek közül a Mol sokáig kiemelkedően teljesített, de a különadókkal kapcsolatos bejelentés után átmenetileg megtorpant az emelkedés. Április közepén érte el az árfolyam a legutóbbi csúcspontját 3200 forintnál is, ezen a szinten 2019 közepe óta nem járt az olajpapír. Innen egy korrekció érkezett, május végén már 2400 forint alatt is járt az árfolyam. 

Június eleje óta ismét emelkedik az árfolyam, a 3200 forintos legutóbbi lokális csúcspontig van még tere az emelkedésnek, jelenleg a rövid távú technikai kép is ezt támasztja alá.

A Richter árfolyama 6500–7700 forint között sávozik hónapok óta. Az utóbbi hetekben elindult felfelé a kurzus, múlt hét pénteken 7510 forintnál zárta a kereskedést. Erőteljes emelkedés látható a gyógyszerpapírban, ha sikerülne a 7700 forintot áttörnie az árfolyamnak, akkor nagy valószínűsége lenne a további emelkedésnek. Az ellenállás 7700 forint felett, 8100 forintnál húzódik, technikai alapon jelenleg további emelkedés várható, de az ellenállások környékén érdemes figyelni, hogy sikerül-e a Richternek áttörnie a szinteket.

Töretlen a Magyar Telekom árfolyamának zuhanása, a múlt héten 293 forintnál is járt az árfolyam, ami 8,5 éves mélypontot jelent. A részvényben május végén indult a lejtmenet, akkor még 320 forintnál mozgott a kurzus, és innen kezdődött az intenzív csökkenés. Nagyon stabil eső trend látható a Magyar Telekomban, és fordulós jelzések egyelőre nem érkeztek. A következő erős támasz 270 forintnál található.