A délelőtti mínuszokból – nagyjából a DAX görbéjével párhuzamosan – szépen kitört délutánra a BUX, négy órára már 40 000 pont fölé verekedte magát a hazai index, nagyjából 0,8 százalékkal erősödve. Zárásra azonban elfogyott a szusz a pesti börzén, így végül mindössze 0,4 százalékkal erősödött a mutató, és 39 847 ponton búcsúzott a héttől.

MOL OTP tőzsde részvények business man celebrates his success goal on stock exchange background
Fotó: Shutterstock

A részvénypiac forgalma nem egészen 9,8 milliárd forintot tett ki.

A vezető papírok közül az OTP közel hétmilliárd forintos forgalom mellett 1,1 százalékkal, 8470 forintra, míg a Mol 0,9 százalékkal, 2914 forintra drágult.

A Richter kurzusa viszont 0,5 százalékkal, 7195 forintra süllyedt. A Magyar Telekom részvényeinek árfolyama pedig 0,8 százalékkal, 328 forintra esett.

Viszonylag jelentős forgalomban csúnyán, 5,7 százalékkal, 250 forintig zuhant a CIG Pannónia, noha tegnap jelentette be a cég, hogy újabb szerződésállományt kíván átvenni egyik szektortársától.

Remekül szerepelt viszont egész nap az utóbbi hetekben sokat bukdácsoló Megakrán emeléstechnikai vállalat, amely végül több mint 7 százalékkal erősödve, 5,24 forinton fejezte be a kereskedést.

Devizafronton eddig elmaradt az euró–dollár paritás, a közösségi valuta egységéért utoljára 1,018 dollárt adtak. Talán ennek köszönhető, hogy a forint is fellélegezhetett, öt óra körül 405,1 forint közelében járt az euró.