Töretlenül erősödik a dollár az euróval szemben a nemzetközi piacokon. Míg a kora reggeli órákban az 1,0170-es szint körül mozgott a kereszt, reggel 9 óra előtt egészen 1,0082-ig szúrt le az árfolyam, tehát egyelőre nem törte át a kereken 1-es szintet. Azóta 1,0109 körül jegyzik a devizapárt. Az Equilor hírlevelében úgy értékel, hogy technikailag újabb támasz esett el az euró-dollár árfolyamban, ha a mai kereskedést az 1,0119-es szint alatt zárja a jegyzés, az ismét a csökkenő trendcsatorna alsó trendvonala felé lökheti a kurzust, mely már az 1 dolláros szintre mutat.


 

A KBC Equitas vezető elemzője, Cinkotai Norbert a VG-nek azt mondta, a paritás meglesz, de a kereken 1,0000-es szint rendkívül erős ellenállásnak látszik. Ugyan sokan vannak, akik a dollár további erősödésére játszhatnak, de a szakértő szerint a paritás elérése rövid távon gátat szabhat a dollár további erősödésének.


 

dollár erősödik Flying paper planes papírrepülők with dollar banknotes bankjegy, on blue cloudy sky felhős égbolt ég background.
Fotó: Shutterstock

Közben ismét csaknem 407 forintot kell adni az euró egységéért, a hajnali 402 forint után. A dollár erősödése az euró gyengülésével jár együtt, a közös pénz árfolyamvesztése pedig a feltörekvő piaci devizák gyengülését hozza magával általában. Így tehát a paritás megközelítése, esetleges átlépése esetén további forintgyengülés valószínűsíthető. A dollárért 402,15 forintot kell adni.