A további erőteljes amerikai kamatemeléseket valószínűsítő, remek tengerentúli munkaerőpiaci jelentés sem szegte a hazai részvényekkel kereskedő befektetők kedvét pénteken, a BUX 0,3 százalékos emelkedést követően, 43 468 ponton zárt a hét utolsó tőzsdenapján. 

A hazai részvénypiac forgalma pedig megközelítette a tízmilliárd forintot.

BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás 2019.06.18. 4IG BÉT becsöngetés, Jászai Gellért, Végh Richárd. foto: Kallus György
Fotó: Kallus György

A blue chipek közül egyedül a második negyedéves gyorsjelentését péntek reggel közzétevő Mol kurzusa gyengült, és nem is kevéssel, hanem mindjárt 3,3 százalékkal, egészen 2900 forintig. Az olajtársaság minden idők legerősebb dollárban számolt EBITDA-ját gazdálkodta ki, 

ám az elemzők előzetes várakozásainak mégsem felelt meg a beszámoló.

A többi vezető viszont nagyszerű formában volt. Az OTP folytatta a korábbi hatalmas zuhanást követő, napok óta tartó korrekcióját, és 4,8 milliárd forintos forgalom mellett, 3,4, százalékkal, 8930 forintig drágult. Ha a bankpapír így folytatja, hamarosan a 10 ezer forintos lélektani határ közelébe kerülhet.

A nap végére visszataláltak a pozitív tartományba a Richter részvényei is, amelyek végül 1 százalékkal, 8380 forintig erősödtek. A Magyar Telekom is csatlakozott ezúttal a bajnokok klubjához. A távközlési részvény kurzusa 2,3 százalékkal, 315 forintig ralizott.

A legnagyobb emelkedést azonban a 4iG részvényei mutatták be. Az újabb hatalmas megrendelésről pénteken beszámoló technológiai cég részvényei 5,3 százalékkal lőttek ki, és 780 forinton búcsúztak a kereskedéstől.

Az euró-forint árfolyam 395 forinton stagnált.