BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kötvényeket dob piacra a Facebook tulajdonosa

Felére csökkent, és már csak 4,4 milliárd dollár a szabad készpénzállomány.

A Facebook tulajdonosa, a Meta Platforms csütörtökön bejelentette, kötvényeket bocsát ki. Ez az első alkalom, hogy a társaság kötvényágon von be forrást. A Metának most égető szüksége van friss tőkére, hiszen a közösségi médiavállalat költségei nagyot nőnek a metaverzumprojekttel kapcsolatos beruházások miatt. 

Meta Logo At Facebook Headquarters
Fotó: China News Service

A kibocsátás részletei nem ismertek, a vállalat annyit közölt, hogy a befolyt összeget a beruházások mellett részvény-visszavásárlásokra, akvizíciókra, befektetésekre költenék. A vezető tech cégek közül egyébként a Meta az egyetlen, amely nem görget adósságot maga előtt, a szabad készpénzállomány viszont vészesen fogy: a fél év végén 4,45 milliárd dollár volt az egy évvel ezelőtti 8,51 milliárd után. A vállalat A1 besorolást kapott a Moody’stól, AA besorolást és stabil kilátást az S&P-től.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.