Elmarad az elemzői várakozásoktól a Deere eredménye a megnövekedett költségek miatt, ugyanakkor az árbevétel a várakozások fölött alakult. A nettó eredmény 1,67-ról 1,88 milliárd dollárra növekedett egy év alatt, a részvény pedig 5,32-ról 6,16 dollárra emelkedett. Ez egyáltalán nem tűnik rossz növekedési ütemnek, azonban az elemzői konszenzus 6,65 dollár volt részvényenként, s most az ettől való elmaradás csalódást okoz. Az árbevétel 22,3 százalékkal, 14,10 milliárd dollárra növekedett, míg a várakozások átlaga 12,93 milliárd volt.

Attendees view Deere & Co. brand John Deere equipment at the National Farm Machinery Show in Louisville, Kentucky, U.S., on Friday, Feb. 18, 2022. The National Farm Machinery Show has 900 exhibitor booths, making it the countrys largest indoor farm show. Photographer: Luke Sharrett/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Getty Images

A cég egyúttal csökkentette a 2022-es pénzügyi évre vonatkozó eredményvárakozásait, igaz, nem túl nagy mértékben: eddig a 7–7,4 milliárd dolláros sávba várták, ez most annak alsó felére, 7–7,2 milliárdra módosult.

 

A részvény viszonylag heves mozgásokat produkált az elmúlt fél évben: áprilisban 440 dollárig szaladt fel, onnan július elejére 300 dollár alá zuhant. Akkor viszont az egész piaccal együtt megindult a korrekció, és 370 dollárig emelkedett a papír. Ma nyitáskor jelentős mínusz várható, persze a kereskedés során még bármerre elmozdulhat az árfolyam.