A New York-i rendőrség is megerősítette vasárnap, hogy Gustavo Arnal volt az, aki pénteken életét vesztette, miután kizuhant a város Tribeca negyedében található Jenga toronyból pénteken.

Tribeca, Jenga Tower, designed by architect Herzog and de Meuron, Lower Manhattan, New York City, USA
A pénzügyi vezető ebből az épületből zuhant le, alig pár nappal azután, hogy perbe fogták.
Fotó: Wendy Connett / AFP

Arnal a Bed Bath & Beyond pénzügyi vezetője volt 2020 óta és a közelmúltban több mint 50 ezer részvényt adott el mintegy 1,4 millió dollárért a cég papírjaiból. Noha az üzletember birtokában maradt több mint 255 ezer mindössze egy héttel a tranzakció nyilvánosságra kerülése után befektetők csoportos pert indítottak a cég, Arnal és Ryan Cohen a vállalat egyik legnagyobb tulajdonosa ellen – írja a Reuters.

A vádak szerint Cohen és a cég vezetői mesterségesen pumpálták fel a részvények értékét, 1,2 milliárd dolláros kárt okozva ezzel a befektetőknek. 

Arnal szerepe a kereset szerint az volt, hogy a cég vezetőinek a részvényeladásait koordinálja, hogy egyszerre ne dobjanak annyi részvényt a piacra, hogy az beszakítsa az árfolyamot, továbbá félrevezető közleményeket tett közzé a befektetőknek.

A múlt héten a Bed Bath & Beyond 150 üzlet bezárását, elbocsátásokat és kereskedelmi stratégiájának átalakítását jelentette be, hogy fordulatot és ismét nyereséget érjen el az utóbbi időszakot jellemző veszteségek után.

A milliárdos befektető Cohen március elején szerzett közel 10 százalékos részesedést a cégben, és augusztus 17-én közölte, hogy hamarosan megválik részvényeitől.