A Budapesti Értéktőzsde első kiberbiztonságra szakosodott cége, a Vivetech 405 millió forint árbevétel mellett 7,3 milliós üzemi eredményt ért el az első fél évben, míg az EBITDA 30,3 millió lett. 

Mind az eredmény, mind az EBITDA jelentős javulást mutat a tavalyi év első feléhez viszonyítva

 – derül ki a társaság közleményéből.

kibertech
Fotó: Shutterstock


A vállalat az idén május 31. óta van jelen a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán, így most publikálta első féléves jelentését. Ebben megjegyzik, hogy a társaság üzleti tevékenységét a szezonalitás jellemzi: az első fél évben a projektek előkészítése zajlik, a bevételek döntő része a másodikban realizálódik. Összességében a gazdasági bizonytalanságok miatt kivárás jellemezte a piacot, de ebben a helyzetben is 405 millió forint árbevételt ért el a Vivetech, ami több mint két és félszerese a megelőző év hasonló időszakának, és csaknem 40 százaléka a tervezett éves nettó árbevételnek. 

A bevétel közel egytizede euróalapú exportárbevétel volt, amelyhez kismértékben már a június elején elindult logisztikai üzletág is hozzájárult.

 


 

Az első fél évben is kiemelt hangsúlyt kapott a Vivesec IT-biztonsági támogató megoldás továbbfejlesztése, amelynek el is készült az első prototípusa.

A tőzsdei bevezetést megelőzően a cég zártkörű tőkeemelést hajtott végre 141 millió forint értékben, ennek keretében több mint 30 új befektető – köztük magánemberek, gazdasági társaságok és befektetési alapok – jegyzett le 542 500 tíz forint névértékű törzsrészvényt, egyenként 260 forintos kibocsátási értéken.

A menedzsment várakozásai szerint az év egészét tekintve a bevételek várhatóan az elképzelések szerint alakulnak, amit a jelenlegi, a tervezett éves árbevétel mintegy 80 százalékát elérő szerződésállomány is alátámaszt.


Még a tőzsdei bevezetés időszakában Márton Miklós, a cég vezérigazgatója a VG Podcast vendége volt. Itt hallgathatja meg a beszélgetést.