Növelte nyereségét a Charles Schwab a harmadik negyedévben, méghozzá az előző év azonos időszakában elért részvényenkénti 74 centről 99 centre (EPS) – közölte a pénzügyi vállalat hétfőn. A korrigált nettó EPS pedig a FactSet elemzői konszenzusában szereplő 1,05 dollárt is 5 centtel múlta felül, és ezzel új történelmi rekordot ért el.

August,21,,2019,San,Francisco,/,Ca,/,Usa,-
Fotó: Shutterstock

A pénzügyi szolgáltató 5,5 milliárd dolláros bevételei is túlszárnyalták mind a 4,57 milliárdos tavalyi forgalmat, mind a várt 5,41 milliárd dolláros elemzői konszenzust.

Csökkent viszont mintegy ezermilliárd dollárral, azaz 13 százalékkal, 6600 milliárd dollárra a cég által kezelt teljes ügyfélvagyon, míg a napi értékpapír-kereskedés 5,5 millió dolláron stagnált. Amint a cég kiemelte, a tőkepiaci lejtmenet 1400 milliárd dollárral értékelte le a vállalnál kezelt ügyfélvagyont, úgyhogy a mindössze 13 százalékos zsugorodás szorgos eszközgyűjtést bizonyít.

A Charles Schwab 2,93 milliárd dolláros kamatbevételei is jobban sikerültek a 2,91 milliárd dolláros várakozásnál, nem is beszélve a 2,03 milliárdos tavalyi tényszámról.

a Charles Schwab árfolyama
 

A cég részvényei 0,6 százalékkal, 68,6 dollárra gyengültek az amerikai tőzsdenyitás után közvetlenül.

Rekord drágulás mellett sem restek eladósodni az amerikaiak

Az emelkedő kamatbevételek és az erős kötvénykereskedelmi szegmens a vártnál jobb eredményhez segítette a második számú amerikai nagybankot.