Stratégiai és eredménytermelő képességi szempontból kulcsakvizíciót hajt végre az AutoWallis, miután megállapodott a Nelson csoport flottakezelési üzletágának felvásárlásáról. A lépés a piacépítés mellett azért is fontos, mert komoly nyereségtermelő tevékenység kerül a magyar autós cégéhez. Az akvizíció újabb lépés a mobilitási szolgáltatások bővítésének irányába, és a jó fedezettartalmú szolgáltatáson túl fontos szinergiákkal is jár.

A flottakezelői piacon a tíz legnagyobb szereplő közé tartozó cég megszerzésével egy lépésben 2-2,5 százalékos részesedést szerez az AutoWallis a magyar flottakezelési piacon. 

Az akvizíciót a társaság saját forrásaiból fedezi, külső finanszírozást vagy saját részvényeket nem használ fel. A felvásárlásnak kedvezők az árazási feltételei, ami biztosítja a vételárban a megvásárolt vállalatok saját tőkéjén felül fizetett goodwill rövid távú (két éven belüli) megtérülését. A Nelson flottakezelő üzletága 2021-ben 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 2,4 milliárd forintos EBITDA-t és 230 millió forint adózás előtti eredményt ért el.