Óriási menetelés után érkezett meg a kijózanodás a Budapesti Értéktőzsdére: október és november során töretlen lendülettel kapaszkodott felfelé a BUX index, szeptember vége óta 25 százalékot emelkedett az árfolyam. Az index a 37 500–38 000 pont közötti támaszzónából rugaszkodott el felfelé, és a kitartó emelkedésnek köszönhetően az árfolyam megközelítette a 46 800 forintnál húzódó ellenállást. 

Két hónapon keresztül nem volt korrekció a BUX-ban, de a múlt héten megérkezett az esés, és 44 180 pontig csökkent az árfolyam.

Jelenleg egy támasz kialakulását érdemes várni, ha kirajzolódna egy magasabb mélypont, az kedvező vételi lehetőséget is jelentene.

Az OTP október közepi kitörését hetekig tartó oldalazás előzte meg. Nagy lendülettel indult az emelkedés 8200 forintról, majd november végén már 11 ezer forint fölött is járt az árfolyam. A múlt hét azonban korrekcióval telt, 10 ezer forintig esett vissza az árfolyam. A technikai kép továbbra is kedvező, ha sikerülne támaszt kialakítania az árfolyamnak, és egy magasabb mélypontról újból lendületet venne az emelkedés, akkor először a 11 ezer forintos szintet tesztelhetné vissza az OTP, amelynek áttörése esetén 13 ezer forintig nyílna tere az emelkedésnek.

Két hónapig tartó,  korrekció nélküli emelkedés ért véget a múlt héten (BUX)

Nagy zuhanással zárta a hetet a Mol árfolyama, az üzemanyagár-sapka eltörlése küldte a mélybe az olajpapírt. Közel 9 százalékot csökkent összességében a múlt héten a kurzus, a pénteki kereskedést 2600 forintnál zárta az árfolyam. A következő erős támasz 2320 forintnál húzódik, ahol szeptemberben járt utoljára a kurzus. Technikai alapon addig nem érdemes vételi pozíciókat nyitni, amíg nem alakul ki erős támasz a 2320 forintos szint felett. Rövid távon van még tere az esésnek.

A Richter árfolyama augusztus elején kialakított egy ellenállást 8450 forintnál, amelyet egy gyors zuhanás követett 7100 forintig. Szeptember végén ennél a szintnél egy támasz rajzolódott ki, majd fordult az árfolyam, és gyors emelkedés következett, de a 8450 forintos ellenállás november elején ismét megállította a Richter emelkedését. Egy gyors korrekciót követően, november második felében már sikerült az árfolyamnak visszakapaszkodnia a 8450 forintos támaszig. A múlt héten sikerült az ellenállást leküzdenie a gyógyszerpapírnak, és folytatódott az emelkedés. A pénteki kereskedést 8800 forintnál zárta, ahol idén január elején járt utoljára. A 8930 forint áttörésével új éves csúcsra kapaszkodhatna a Richter, és megnyílna az út a 9100–9300 forint közötti ellenállászónáig.

A Magyar Telekom árfolyama október végén érte el mélypontját 276 forintnál. Az árfolyam 13 éves minimumra esett, és több hónapig tartó lejtmenet után sikerült emelkedő irányba fordulnia november elején. Az elmúlt másfél hónap alatt közel 20 százalékot emelkedett az árfolyam, de november végén 335 forintnál megtorpant, és enyhe csökkenést követően 325 forintnál zárta a hetet. Egy átmeneti korrekció félbeszakíthatja az elmúlt hetek mozgását, de a technikai kép alapján van tere az emelkedésnek, ellenállás 345 forint magasságában húzódik.