Pénz- és tőkepiac

Calabriai sziklákhoz csapódott a menekültek hajója, több tucat halott

Harmincnál több holttestet találtak a viharos tengerben. Míg ötven hajótöröttet partra segítettek.

Tragédia történt hétvégén a dél-olasz partoknál. Az MTI római tudósítója szerint, több száz főt szállított a Törökországból indult hajó, amely a viharos időben Calabria partjainál a sziklákhoz csapódott. Ötven hajótöröttet partra segítettek a mentők, de már harmincnál több holttestet találtak a vízben.

Dozens found dead in southern Italy after migrant boat sinks in rough seas epa10491831 Italian firefighters and Red Cross personnel gather at the scene where bodies of migrants washed ashore following a shipwreck, at a beach near Cutro, Crotone province, southern Italy, 26 February 2023. Italian authorities said on 26 February that at least 30 bodies were found on the beach and in the sea near Crotone, in the southern Italian region of Calabria, after a boat carrying migrants sank in rough seas near the coast. About forty people survived the accident, Italian firefighters added. Authorities fear the death toll will climb as rescuers look for survivors.  EPA/GIUSEPPE PIPITA
Fotó: Giuseppe Pipita / MTI

Óráról órára emelkedik a halottak száma, kisgyerekek is vannak az áldozatok között. A vasárnap délutáni órákban már 59 áldozatot jelentettek. A túlélők beszámolói szerint száznyolcvanan utaztak a hajón. 

A szerencsétlenül járt utasok Irakból és Pakisztánból érkeztek. 

Hatósági beszámolók szerint, lehetséges, hogy a hajót nem a sziklák, hanem a viharos hullámok törték darabokra. A baleset a calabriai Steccato di Cutro magasságában történt.     

Meg kell kettőznünk erőfeszítéseinket a migrációs és menekültügyi paktum elfogadása és a közép-mediterrán térségére vonatkozó migrációs cselekvési terv terén - írta a Twitteren Ursula von der Leyen a szerencsétlenségre reagálva.

Megerősíti az EU a külső határokat, megállítják az illegális migrációs beáramlást

Erről Ursula von der Leyen tájékoztatta a sajtót péntek hajnalban, az EU-tagországok vezetőinek csúcsértekezlete után.

 

menekültek Olaszország tragédia halálos áldozatok Calabria
Kapcsolódó cikkek