Tőkeemeléssel 9,538 százalékról 20 százalékra növelte pénteken a Space Commmunications Ltd.-ben fennálló részesedését a 4iG, miután a magyar infokommunikációs vállalat múlt héten megkapta a tranzakcióhoz az izraeli kommunikációs minisztérium hozzájárulását

Budapest, 2022.07.28.4iG székházfoto: Vémi Zoltán/VG Budapest, 2022.07.28.
4iG székház
foto: Vémi Zoltán/VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A globálisan működő Spacecommal jelentős mértékben bővül a 4iG kompetenciája, a vállalatcsoport az adatátvitel minden területén meghatározó szolgáltatóvá válhat. 

A tel-avivi tőzsdén jegyzett Spacecom világszerte kínál sugárzott, valamint széles sávú műholdas szolgáltatásokat ügyfeleinek. A globális lefedettséggel rendelkező szolgáltató Magyarországon és a régióban AMOS 3 műholdján keresztül 2024-ig biztosíthatja szolgáltatásait a magyar geostacionárius pályát használva. 

A 4iG árfolyama 2022-től
 

Ezt követően Magyarországnak újra lehetősége nyílik arra, hogy saját pályapozíciója és frekvenciája fölött rendelkezzen. Ennek a lehetőségnek kiaknázására jött létre a 4iG csoportban a CarpathiaSat Zrt. („CarpathiaSat”), amely a tervek szerint rögzített föld körüli pályára állítja, illetve üzemelteti majd Magyarország első hírközlési és telekommunikációs kereskedelmi műholdját. Emellett a CarpathiaSat rendelkezik majd a magyar geostacionárius pályaszakasz húsz évre szóló üzemeltetési jogával is. 

Kedvezően hat a 4iG profitjára a Vodafone-akvizíció

Frissítette hitelminősítői jelentését a Scope Ratings.