Épp csak megrezzent a forint az Európai Központi Bank (EKB) papírforma szerinti lassítására. Az EKB  negyed százalékponttal emelte az irányadó kamatát csütörtökön. Az előzetes várakozásoknak megfelelő döntésre tankönyvszerű eurógyengülés és dollárerősödés indult. Ilyenkor a forint gyengülni szokott, ám a kilengés visszafogott volt, s hamar visszafordult a jegyzés oda, ahol a döntés előtt volt. Továbbra is a 30 napos mozgóátlag jelent ellenállást 376-nál, s egy Fibonacci-szint a támasz 372 közelében. A sávban az euró-forint előbb 375 felé indult, majd lefordult 373 irányába, aztán újra irányt keresett. A jegyzés 373,4 közelében mozgott kora délután.

Nem adott irányt a forintnak az EKB papírforma döntése, a technikai szintek érintetlenek maradtak, egyelőre nem rajzolódik ki trendszerű elmozdulás

– mondta a VG-nek Sághy Balázs, az Equilor szenior elemzője.  

Hungarian,Forint,Exchange,Rate:,Hungarian,Forint,Coin,Placed,On,A
Fotó: Shutterstock

Szerdán jelentősen felülteljesítette a BUX a régiós és a fejlett piaci indexeket, csütörtök kora délután azonban együtt mozogtak a piacok. A BUX 0,58 százalékos mínuszba süllyedt, míg a német DAX 0,47 százalékos mínuszt produkált, a régiós versenytárs lengyel WIG index pedig 0,36 százalékot. 

A pesti vezető részvényei sorra korrigáltak. 

A 0,81 százalékot süllyedő OTP 11 ezer forintnál várta kora délután a folytatást.

A Mol 0,57 százalékkal került lejjebb, s 2790 forintig csúszott.

A Richter mínusz 0,3 százalékkal, 8265 forintig süllyedt, megközelítve a 8230 forintos támaszt.

A Magyar Telekom 0,58 százalékot süllyedt, de maradt a 425–438 forintos sávban, kora délután 427 forintnál járt.