úgy gondolja, a civilizáció szövetének felbontásán dolgozik Soros György, aki a világ egyik leggazdagabb embere szerint gyűlöli az emberiséget. A Twitter és a SpaceX vállalat vezére azt követően szállt bele a magyar származású üzletemberbe, hogy befektetési cége eladta összes Tesla-részvényét, amely cég szintén Musk tulajdona. 

Electric car maker Tesla CEO Elon Musk meets with French Minister for the Economy and Finances on the sidelines of the 6th edition of the "Choose France" Summit at the Chateau de Versailles, outside Paris on May 15, 2023. Since 2018, the Choose France Summit seeks to promote France’s economic attractiveness and encourage international investment across the country and brings together hundreds of leaders from the largest multinational corporations. (Photo by Ludovic MARIN / POOL / AFP)
Fotó: Ludovic Marin / AFP

Elon Musk a hírre reagálva az X-Men-képregényfilmek főgonoszához, Magnetóhoz hasonlította Sorost, de akkor még nem fejtette ki bővebben, hogy milyen párhuzamot vélt felfedezni vele. Amerikai lapok a bejegyzés után találgatták, esetleg arra utalt-e, hogy Soros és a fémeket mozgatni képes szuperhős is holokauszttúlélő. 

Musk az erre vonatkozó kérdéseket figyelmen kívül hagyta, de később csak kommentelt még egy mondatot egy oknyomozó újságíró bejegyzése alá, aki a párhuzamot próbálta értelmezni.

Ebben Musk kiemelte: Sorost nem jó szándékok vezérlik, fel akarja bontani a civilizáció szövetét és gyűlöli az emberiséget. Hogy ezt mire alapozta, azt már nem fejtette ki. 

A Business Insider úgy tudja, Soros vállalata mintegy 130 ezer Tesla-részvényt értékesíthetett, ez fájhatott igazán Musknak. A lap kereste az ügyben mindkét felet, de egyiktől sem kapott választ.