„Tisztelt Szülők! Minden ballagást/tanévzárót nagy készülődés előz meg, hiszen szeretnénk mindig maradandót ajándékozni gyermekeinknek. Erre kiváló megoldás lehet a amely egy jól kamatozó, kamatadómentes, már kis összegtől – akár 1 forinttól – megvásárolható megtakarítási forma. Érdemes az ajándékba kapott nagyobb összeget, zsebpénzt is magyar állampapírban gyarapítani, de akár saját magunknak is vásárolhatunk. Lepje meg gyermekét vagy saját magát magyar állampapírral!” – ez az üzenet jelent meg szerdán a diákok tanulmányi rendszerén a KRÉTA-n. 

20221130 Budapest Prémium Magyar Állampapír Plakát Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
20221130 Budapest 
Prémium Magyar Állampapír 
Plakát 

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az üzenet aláírója az olvasók által beküldött levél szerint az Államadósság Kezelő Központ. A promóció része lehet annak az intézkedéssorozatnak, amely a lakossági és egyéb magyar állampapírok keresletét erősítené. 

Nagy Márton: az állampapírok felé tereli a kormány a megtakarításokat

Az iránti keresletet erősítené a kormány a legújabb intézkedéseivel – jelentette ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy háttérbeszélgetésben. Október 1. és december 31. között a bankoknak az ügyfeleik részére tájékoztató levelet kell küldeniük a lakossági állampapírokon elérhető hozamokról.