Történelmi csúcsot hozott az augusztus a hazai tőzsdén, a múlt hét során már 57 400 pont felett is járt a BUX index árfolyama. Nehéz megmondani, hogy meddig folytatódik az emelkedés, a következő ellenállást 58 000 pont jelenti. Jelenleg egy stabil emelkedő trendben mozog az index, de sokat emelkedett már megálló vagy korrekció nélkül. A következő vételi pont egy korrekciót követően kialakuló támasz során rajzolódhatna ki.

Kiev,,Ukraine,-,April,07,,2018:,Otp,Bank
Az elmúlt két hónapban hatalmasat kaszálhattak a részvényesek. Fotó: Shutterstock

Nagyot emelkedett az utóbbi két hónap során az OTP, ráadásul másfél éve nem látott magasságba emelkedett az árfolyam. A 11 550 forintnál húzódó erős ellenállás áttörésével indult meg az árfolyam felfelé júniusban és a múlt hét során 14 500 forintot is megérintette a kurzus. Egyelőre töretlen az emelkedés, a következő ellenállás 15 000 forintnál húzódik. Régóta emelkedik az árfolyam megállás nélkül, ideális belépési pont egy korrekció után alakulhatna ki.

A folyamatos csúcsdöntések Európa éllovasai közé reptették a BUX-ot

A BUX már 30 százalékkal tartózkodik magasabb árfolyamon, mint az év elején, pedig sokáig – az erős forint miatt – szembeszélben küzdött.

Szabad a pálya az OTP részvények előtt a 15 ezer forintos szintig.

Az utóbbi hetekben intenzív mozgások jellemezték a Mol árfolyamát. Július során 3190 forintig kapaszkodott a kurzus, amely több mint 4 éves csúcsot jelent. Az osztalékfizetést követően azonban nagyot esett az árfolyam.

Gyakori jelenség, hogy a kifizetett osztalékkal arányos mértékű esés alakul ki egy árfolyamában, de a Molban kialakult korrekció folytatódott, vélhetően profitrealizálás indult a hetekig tartó intenzív emelkedést követően. 

Az utóbbi két hét során kialakított egy támasz az árfolyam 2650 forintnál, és emelkedés kezdődött. Egyelőre nehéz megmondani, hogy a múlt hét során kezdődött emelkedés mennyire lesz tartós.

A Richter jelenleg egy emelkedő trendben kapaszkodik felfelé, amely március végén kezdődött. Augusztusban újabb csúcsra tudott kapaszkodni az árfolyam, de 9300 forintnál elakadt az emelkedés. A Richter elért a történelmi csúcsához, ez a szint állította meg az árfolyamot, és az utóbbi hetekben oldalazás alakult ki. A jelenleg látható bázisépítés pozitív jelzés a további emelkedést illetően. Egyik forgatókönyv, hogy hamarosan kitörés következik és folytatódik az emelkedés, de az is elképzelhető, hogy elindul egy korrekció a Richterben, és későbbre tolódik a csúcsdöntés, és a 9400, illetve 9500 forintos szintek elérése.

A múlt hét során is folytatódott a Magyar Telekom emelkedése, az árfolyam 2020 januárja óta nem látott csúcsra kapaszkodott. 460 forintot is megérintette az árfolyam, a héten kiderülhet, hogy az itt húzódó erős ellenállás megállítja-e az árfolyamot, vagy folytatódik tovább az emelkedés. A távközlési társaság kurzusa nagyot emelkedett az utóbbi hónapokban, tavaly októberben még 280 forint környékén járt a részvény, ahonnan több mint 65 százalékot emelkedett a 460 forintos ellenállásig. Az intenzív rally után számítani lehet rá, hogy az erős szintnél véget ér az emelkedés és oldalazás vagy korrekció alakul ki. Jelenleg nem látható kedvező vételi lehetőség a részvényben, egy korrekciót követő támasz kialakítása során alakulhatna ki ideális belépési pont. 

Hosszú távon nagyon erős az emelkedő trend, egy korrekció inkább csak átmeneti gyengélkedést hozhat az árfolyamban.

Cikkek