Változatlanul vételre ajánlja, egyéves horizonton 410 forintos célárral a CIG Pannóniát a Concorde. Ami a mostani 284 forintos árfolyam mellett 44 százalékos felértékelődési potenciált jelent. A CIG kedd reggel közzétett féléves jelentését értékelő elemzés a BÉT piacfejlesztési programja keretében készült.  

CIG Pannonia
Fotó: Kallus György /Világgazdaság

Változatlanul hagyta a Concorde az idei és a jövő évi nettó profit prognózisát is. Eszerint 

2023-ban 1,56 milliárd forint lehet az adózás utáni eredmény, míg 2024-ben 2,04 milliárd forint. 

Ez az előrejelzés tükrözi egyrészt az extraprofitadó jelentős emelésének negatív hatását, másfelől a magas következményét, a háztartások reáljövedelmének erodálódását, továbbá a szigorodó pénzügyi környezetből fakadó bizonytalanságot.

Az idei második negyedév kiemelkedő eredményessége,

részint a biztosítási portfólió növekedésével magyarázható, másrészt jelentősen javult a jövedelmezőség a méretgazdaságosságnak köszönhetően, s a hatékonyságot növelő intézkedések is sokat nyomtak a latban. 

Idén 17 forint lehet az egy részvényre jutó nyereség (EPS), ám jövőre már 22 forintra emelkedhet, ami 31 százalékos bővülés. Míg az egy részvényre eső (DPS) a tavalyi 18 forint után az idei évben 14 forint lehet, s jövőre ismét 18 forintra emelkedhet. 

Továbbra is bízunk abban, hogy a Pannónia ellenálló és rugalmas szervezete átvészeli a közelgő gazdasági lassulást, s továbbra is elkötelezett marad a piacbővítés és a termékinnováció mellett

– hangsúlyozta Vágó Attila vezető elemző.

A Concorde elemzése arra is felhívta a figyelmet, hogy a CIG először közölte második negyedéves eredményét az IFRS 17 számviteli sztenderd alapján. Míg a bázisidőszakban az IFRS 4 szabvány volt érvényben. 

Kedden délelőtt elsöprő rali indult a CIG Pannónia remek gyorsjelentése után. Az árfolyam több mint 

5 százalékot pattant.