Már a jövő héten benyújthatja a csődeljárást elindító papírokat a WeWork. Az egykor szép reményeket tápláló irodamegosztó vállalkozás a The Wall Street Journal szerint New Jersey-ben kérhet csődvédelmet.

JAPAN - WEWORK TOKYOJAPAN - Japan, August 2023, Tokyo, Minato district, near Roppongi, bankrupt WeWork building, Japanese subsidiary of the American-Israeli coworking office group. Night-time in Roppongi.
JAPON - Japon, Aout 2023, Tokyo, quartier de Minato, proche Roppongi, Immeuble WeWork, en faillite, filiale japonaise du groupe d ensemble de bureau de coworking americaine et israelienne. De nuit a Roppongi. (Photo by Jc Milhet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Fotó: AFP

A vállalatot a csúcson 47 milliárd dollárra is értékelték, annak ellenére, hogy óriási összegeket égetett el. Tőzsdére menetele első körben hatalmas kudarcba fulladt, ám később egy ürescsekk-vállalattal (SPAC) kötött fúzió eredményeként mégis eljutott a tőzsdéig, de már csak 6 milliárd dolláros értéken. A céget alapító Adam Neumann ugyanakkor több százmillió dollárral távozhatott a vállalkozástól.

A cég befektetői között nem meglepő módon megtalálható a Maszajosi Szon-féle Softbank is.