Építve az európai országok növekvő védelmi kiadásaira és fegyverzetkorszerűsítési programjaira, 2026-ra megduplázná eladásait a német Rheinmetall – közölte a hadiipari gépgyártó és autóipari beszállító konszern kedden egy befektetői konferencián.

A tervek szerint a hadiipari vállalat évente 20 százalékkal növelné bevételeit, mely 2026-ra 13 és 14 milliárd eurót tehet ki, 

szemben az idei évre várt 7,6 milliárd eurós értékkel.

Dusseldorf,,North,Rhine,Westphalia,Germany,-,18,08,2022:,The
Fotó: Shutterstock

A vállalat korábbi, 2022 és 2025 közötti előrejelzése még csak évi 17 százalékos forgalomnövekedéssel számolt, míg szakmai elemzők 2026-ra 12 milliárd eurós árbevételt vártak.

Az európai fegyverkezést kihasználó legfrissebb terv szerint a fegyverüzletág 11 milliárd euróval járul majd hozzá. Ebben a Rheinmetall lőszerekkel és fegyverekkel, katonai járműrendszerekkel és elektronikával foglalkozó részlegei találhatók. A vállalat polgári célú gépjárműalkatrészeket is gyárt. A bejelentés hatására a cég részvényei jelentős emelkedésnek indultak, így közel 5 százalékot erősödtek, és délután 1 óra körül még mindig 4 százalékos drágulást mutattak.