Egyelőre nem sikerült átmenteni a keddi formát szerdára, a forint piacán a kereskedés csendesebb mederben zajlik szerdán, továbbra is a 375–380-as árfolyamsáv határozza meg az euró-forint jegyzés alakulását.

forint
Fotó: Shutterstock

Szerda délelőtt a forint valamennyit visszaadott az előző napi jó teljesítményből, az euró-forint keresztárfolyam 376,4-en állapodott meg.

A régiós devizákra tekintve vegyes a kép, a zloty 4,43-ról 4,39-ra erősödött, míg a cseh korona enyhén gyengül szerdán. A dollár továbbra is eladói nyomás alatt van, ami általában kedvez a feltörekvő piaci devizáknak. Elemzők szerint ez lenne az egyik feltétele annak, hogy az euró-forint tartósan a 376-os szint alatt maradhasson.

Az Erste elemzői szerint a hét hátralévő részében egyre inkább az MNB keddi kamatdöntő ülése és az azzal kapcsolatos várakozások kerülnek fókuszba. A jegybank várhatóan kitart a 75 bázispontos enyhítő lépés mellett, azonban a vártnál jobb inflációs és egyensúlyi tendenciák és az általánosan jó hangulat nyomán erősödni látszanak a spekulációk, hogy ismét akár 100 bázisponttal is vághat a monetáris tanács.  

A BÉT-en továbbra is erősödnek a vezető részvények, éllovas az OTP–Telekom-páros, mindkettő árfolyama 0,8 százalékkal emelkedik.