Csendesen indult a kereskedés csütörtökön a devizapiacon, a forint szűk sávban mozog, az euró-forint keresztárfolyam a 381,9-382,3 közötti zónában horgonyzott le. 

The,Woman,Pulls,Hungarian,Forints,From,Her,Wallet
Fotó: Shutterstock

A technikai lép lényegében változatlan, továbbra is a 380-as támaszszint a meghatározó, ez egyébként a novemberben elindult emelkedő trend alsó vonalánál található. Hogy miért zajlik szűk sávban a kereskedés, arra pedig az lehet magyarázat, hogy az euró-forint árfolyam további emelkedése előtt 382,5-nél egy ellenállás húzódik.

A hazai fizetőeszközre nézve támogató lehet a dollár mozgása. Egy euróért már 1,11 dollárt kell adni, ilyen magasan az euró-dollár kurzus július vége óta nem állt. A dollár gyengül valamennyi főbb devizával szemben, ez pedig hagyományosan kedvező a feltörekvő piaci fizetőeszközök számára, így ebből a forint is profitálhatna.
 

Az euró-forint árfolyammozgása csütörtök délelőtt. 

A gyengébb dollár ellenére mégsem mutattak szerdán erőt a régiós devizák, az euró-forint már a 383-as szint fölött is mozgott, míg nap végére újból a 382-383 közötti tartományba tért vissza a devizapár. A mai napot már erősebben indította a forint, a 382-es szint alá süllyedt vissza az árfolyam

– értékeltek a KBC Securities elemzői.